12 411-86-46 Sekretariat
Tel./fax 12 413-96-12
12 413-80-33 Dział Księgowości
12 413-27-44 Dział Członkowski
12 412-79-60 Administracja ul. Fiołkowa 4/1 A

 

RODO

Informacja o przetwarzaniu danych osobowych

w Spółdzielni Mieszkaniowej „Grzegórzki”” w Krakowie

Szanowni Mieszkańcy

W związku z wejściem w życie z dniem 25 maja 2018r. przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady Europy(UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych) tzw. RODO, Spółdzielnia przedstawia informację dotyczącą przetwarzania Państwa danych osobowych przez SM ”Grzegórzki”.

1. Administratorem danych osobowych jest Spółdzielnia Mieszkaniowa

   „Grzegórzki” w Krakowie z siedzibą przy ul. Fiołkowej 10/175,

   31-457 Kraków, tel. (12)411 86 46, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

 

2. Dane osobowe przetwarzane są przez Spółdzielnię Mieszkaniową

   „Grzegórzki” wyłącznie w celach statutowych oraz w celach związanych  

   z zarządzaniem nieruchomościami.

3. Dane osobowe przechowywane są przez okres dysponowania tytułem prawnym do

   lokalu, a po jego ustaniu, przez okres przewidziany w przepisach prawa

   powszechnie obowiązujących.

4. SM ”Grzegórzki” udostępnia - wyłącznie niezbędne dane osobowe- firmom  

   wykonującym dla Spółdzielni usługi informatyczne, prawne i rozliczeniowe oraz

   konserwacyjno – remontowe i firmie sprzątającej w zakresie dostarczania

   korespondencji.                      

   Dane osobowe udostępniane są też podmiotom upoważnionym na podstawie

   przepisów prawa.

5. Każda osoba posiada prawo dostępu do swoich danych, ich sprostowania oraz

   wniesienia uzasadnionego sprzeciwu wobec przetwarzania.

   Każda osoba posiada ponadto prawo do wniesienia skargi do Prezesa

   Urzędu Ochrony Danych Osobowych na niewłaściwe przetwarzanie jej danych.

Ponadto Spółdzielnia oświadcza, że do kontaktów w sprawach dotyczących lokali mieszkalnych oraz lokali o innym przeznaczeniu w zasobach zarządzanych przez Spółdzielnię, w tym wystąpienia o otrzymanie informacji, zaświadczeń i potwierdzeń (także drogą telefoniczną i mailową) uprawnione są wyłącznie osoby, którym przysługują prawa do tych lokali lub osoby posiadające pisemne upoważnienie osób uprawnionych złożone w biurze Spółdzielni.

 
Copyright © 2019 S.M. Grzegórzki. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates